Egy tízes lista arról szól, hogy miért vagy tök szerencsés, ha már kamasz a gyereked (gyerekeid). Pontosabban: miért vagy tök szerencsés, ha van gyereked. Aki kamasz. És aki még nem kamasz, az is lesz egyszer kamasz. Tehát minden kamasz gyerek, de nem minden gyerek még kamasz. A lényeg: te biztosan megfogtad az isten lábát, ha kamasz gyereked van! Szücs Szilvi írása.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KINYOMTATNI, TÁSKÁBA TENNI, BUSZON OLVASGATNI, EMLÉKEKET FELIDÉZNI.

1. Mert alapvetően tök jó fejek. Minden kamaszban ott van a jó fejség. Ha máskor nem, hát akkor kiderül, ha meglesed kihallgatod (mivel most csak maximum ezt teheted) őt a barátaival beszélgetni. Úgysem megy sokáig a hallgatózás, mert két perc alatt rájön, hogy ott lihegsz az ajtaja előtt még akkor is, ha visszatartod a levegőt.

És különben is, hallgatózni taplóság. (Néha nem.)

2. Mindenről lehet velük beszélgetni (kivéve a csajozás, pasizás, a mi volt a suliban kérdéskör, ki a legjobb fej az osztályban, mit vesztek éppen magyarból, mikor lesz a matek dolgozat, szerinted ráérsz ezen a hétvégén, stb.)

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

3. Képesek a legváratlanabb helyzetekben is nevetni.

Ez néha nagyon idegesítő, de ezeket az eseteket levonjuk, akkor netto jó nekünk.

4. Egyszer majd egyedül is elindulnak az iskolába. Kivéve amikor könyörögnek, hogy vidd el őket legalább a buszig, majd nem jön a busz és tovább könyörögnek, hogy a suliig vidd őket…

5. Képesek pozitív csalódásokat okozni (érdemjegyek, felvételik, vizsgák, gondolatok, kifejtős kérdések a világról), amelyek pont jókor vannak jó helyen.

6. Képesek teljes “értékű”felnőttként viselkedni és cselekedni tök komoly helyzetekben. Ilyen volt például ez a járvány helyzet, amikor igenis megmutatták, hogy van felelősségtudatuk, hogy képesek alkalmazkodni.

Ezt sokan nem gondoltátok volna, ugye? És igen.

7. Mivel általában hasonló magasak, mint az anyjuk (vagy magasabbak) néha “elkapják” őket egy ölelésre és az pont olyan, mint amikor a hónuk alá csapták a játékfegyvereket. (Ez mondjuk fiús anyukáknak szól.)

8. Ha lányod van, az azért jó, mert sutyoroghatsz vele amit az apja sose fog. (Ez nem igaz, mert az apákkal is sutyorognak, sőt.)

Ha fiad van az meg azért jó, mert anya csak egy van.

9. Ékes bizonyítékok arra, hogy mennyire igaz az a mondás: az alma nem esik messze a fájától…

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

10. Ha hagyod őket megszólalni (ahogy idősebb lesz a kamasz, kevesebbet kell beszélni és többet hallgatni), akkor kiderül róluk, hogy ők is figyelnek téged, tehát ők is azt gondolják, hogy tök szerencsések, hogy ilyen anyukájuk van.

Ha ezután is azt érzed, hogy szép, szép, de nehéz, akkor gyere beszélgetni: mediator@anyapara.hu

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!