Mit tesz a pszichológus, amikor a rajztanár közli vele, hogy a fia öntörvényű, neveletlen, pszichológiai eset, akinek ráadásul az értelmi képességei is igen gyengék? A pedagógus rajzokkal illusztrálja véleményét, ami semmiféle kétséget nem hagy afelől, hogy  a diagnózis minden pontja igaz. Salát Luca írása.

Tízféle válasz jutott hirtelen eszembe

  1. A remény hal meg utoljára.
  2. Felveszek a kölyökkel egy intelligencia tesztet (biztos, ami biztos, nem a Goodenough-féle rajztesztet), hátha a pedák összekeveri fiát egy rajzórára járó zombival.
  3. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Keresek a rajztanárnak egy pszichológust.
  4. Felelős vagy a rózsádért. Keresek a gyereknek egy pszichológust.
  5. Akasztják a hóhért. Keresek magamnak egy pszichológust.
  6. Egységben az erő. Mindhárman pszichodrámára megyünk.
  7. Mindegy, csak közel legyen. Beíratom a fiam a gimnázium szomszédságában működő kisegítő iskolába, logisztikailag nem lesz nagy maflás.
  8. Minden rosszban van valami jó. Igénybe veszek a sajátos nevelési igényű gyermek után járó térítésmentes étkeztetést és emelt családi pótlékot. Aputól magasabb összegű gyermektartási díjat követelek a megemelkedett költségek miatt.
  9. Mindenki tehetséges valamiben. Megfogadom a waldorfos óvónéni tanácsát, s felhagyok az emberek lelkével való foglalkozással. Ezen túl a futásnak és az írásnak szentelem az életem.
  10. Az alma nem esik messze a fájától. Tükörbe nézek, és szomorúan beletörődöm.
OLVASTAD MÁR?  A kríziseket elkerülni nem tudjuk, de...

+ 1. Megölelgetem, megpuszilgatm tökkelütött mamlaszom, aki 13 évesen Kolompost üvöltet az autóban, és a 3D-s film nézése közben a kezével kapdos a mozivásznon feltűnő tárgyak után. Közben eszembe jut Vekerdy, és elhiszem neki, hogy a

szeretet tényleg gyereket mozgat.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!