Az online tárkeresés egyik legfontosabb ismérve az, hogy mindenki előtt nyit egy lehetőséget arra, hogy a válás után ne legyen egyedül. Amit offline bizonyos kor felett nagyon nehéz megoldani- társasági élet, randevú-, azt az online térben azonnal “megkapja” az illető. Eddig oké. Viszont nagyon sokan idegenkednek mégis, aminek két oka van:

az online világ alapból történő elutasítása, illetve az az érzés, hogy egy láthatatlan emberrel ismerkedek.

Az online világtól való idegenkedést gyorsan átugorhatjuk, mert egyébként is érdemes lenne kicsit feltűrni az ingujjat, hiszen a kamaszokat megérteni enélkül lehetetlen. Gyorstalpalókat az anyaparán ITT és ITT is olvashatsz.

A láthatatlan ember kérdése már komplexebb. Amikor megismerkedik valaki egy idegennel, akkor “hagyományosan” egy hús vér embert lát, aki elsőre vagy tetszik, vagy nem. Ha elkezd magáról beszélni, az már a következő lépés, legtöbbször eddig tart az ismerkedés, mert kiderül, hogy gáz a pali. Ha viszont mindez online történik, akkor felborul a rend. Mert bármit mondhat ő is és te is. Itt jön az online társkeresés legnagyobb buktatója a biztos, hogy hazudik rész.

Egyébként offline nem hazudik senki? Te sem? Csak online?

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy kampányolunk az online társkeresés mellett két tényt szeretnénk megemlíteni: egy nem hivatalos (nem reprezentálja a magyarországi társkeresőket) kutatás szerint Magyarországon a párkeresők jóval több, mint a fele online keres társat. A másik tény pedig az- bár erről végképp nem készült még kutatás-, hogy

ha a válásod után teljesen bezárkózol és a sebeidet nyalogatod, akkor egy idő után elfogy a levegő körülötted.

Ez az időpont mindenkinél máskor köszönt be, erre nincsenek tuti tippek. Ahogy arra sem, hogy hogyan ismerkedj. Az online társkeresés egy lehetőség, amivel lehet okosan bánni, pont annyira ahogy a személyes ismerkedéssel is.

Rátaláltunk egy olyan új honlapra, amelynek célcsoportja ti vagytok: azok a nők (és férfiak), akik elváltak és az újszerelem reményében társat keresnek. Online.

Móczár Rudolf, az Újszerelem.hu társkereső oldalt működtető Dating Central Europe Zrt. marketing és ügyfélszolgálati igazgatója.

– Miért gondoltátok, hogy érdemes elindítani az újszerelem.hu-t, azaz külön kezelni az elvált nőket és férfiakat társkeresés szempontjából? Van bármilyen infótok arra vonatkozóan, hogy hányan vannak az adatbázisotokban elváltak és mik a nemek aránya?

Több mint másfél évtizede működtetjük a Randivonal.hu társkeresőt – mely az évek során a legnagyobb hazai társkereső oldallá fejlődött – és tapasztalataink, valamint társkeresőink visszajelzései alapján gondolkoztunk el azon, hogy az elvált társkeresőink számára egy új társkereső oldalt indítunk. Ez lett az idén elindult Újszerelem.hu. Ezt a döntésünket alátámasztotta az is, hogy adatbázisunkban közel 30% az elvált társkeresők aránya. Nekik szerettünk volna egy olyan társkereső oldalt létrehozni, ahol jobban érzik magukat és ahol nagyobb eséllyel találják meg a párjukat.

– Idézek a honlapról: “Egyedülálló matematikai-statisztikai alapú öntanuló rendszer ajánlja Neked azokat a társkeresőket, akikkel a legnagyobb eséllyel fogtok egymásnak tetszeni.”

Ez egy nagyon különleges fejlesztés és hosszas kutatómunka, algoritmizálás előzte meg a bevezetését. Az intelligens ajánlórendszerünk lényege, hogy az oldalon párt kereső felhasználónk viselkedéséből (kiket néznek meg, milyen adatlapokra kattintanak, kikkel leveleznek, stb) tudunk olyan társkeresőket ajánlani neki, akik jó eséllyel nem csak az ő elvárásainak felelnek meg, de vica versa, tehát nem ajánlunk olyan társkeresőt, aki viszont valószínűsíthetően nem őt keresi.

A rendszer öntanuló, tehát minél többet használja valaki az oldalt, annál pontosabban meg tudja határozni ez az algoritmus, hogy kik lehetnek az őt érdeklő társkeresők. Attól függetlenül, hogy ő mit állított be preferenciának, amikor regisztrált. Konkrét példával élve: attól, hogy én beállítom, hogy 28-35 év közötti, maximum 170 cm magas budapesti hölgyet keresek társnak, kizárom mondjuk azt a 27 éves, 171 cm magas Pest megyei társkeresőt, aki egyébként lehet, hogy életem párja lenne, de így soha nem ismerem meg, mert nem illeszkedik az általam megadott paraméterek közé. Vagy beleillik, viszont rajta kívül még 2500 másik társkereső is, így szinte lehetetlen, hogy megtaláljam. Ezen segít ez az intelligens ajánlórendszer.

Megpróbálja „kitalálni”, hogy ki az, akivel érdemes lehet megismerkedni.

– Mitől más egy magát újrakezdőként vállaló nő vagy férfi, mint aki például a randivonalon ismerkedik és ezt titkolja?

Az Újszerelem.hu-t éppen ezért hoztuk létre, hogy könnyebben tudjanak párt találni maguknak azok, akik egy hosszabb kapcsolatból, esetleg gyerekkel léptek ki, elváltak és most szeretnék újrakezdeni az életüket egy új társsal.

Hiszünk abban, hogy két elvált – és ezt felvállaló – társkereső könnyebben tud ismerkedni egymással, hiszen hasonló élettapasztalatokkal rendelkeznek, hasonló problémákkal küzdenek.

Az Újszerelem.hu-n senkinek sem kell titkolnia, hogy elvált, vagy hogy gyermeke van, hiszen az oldal tele van hozzá hasonló élethelyzetben lévő társkeresővel. Tisztább helyzet, ami mindkét fél számára segít abban, hogy könnyebben találja meg a párját, mint egy „hagyományos” társkeresőn. Az oldal ezt a bátorságot erősíti és nagyon örülünk neki, hogy rövid idővel az indulást követően már több mint tízezren értettek egyet velünk és regisztráltak be az oldalra.

– Szerinted van különbség elvált és még nem házasodott társkeresés között? Ha igen, mi az?

Igen, éppen az előzőekben említett hasonló élethelyzet, hasonló élettapasztalatok miatt.  Két elvált és új kapcsolatot kereső ember sokkal jobban megérti egymás problémáit, jobban tudja kezelni a helyzetet – hiszen ő is ugyanabban él –, nyitottabb a másik felé.

Akinek nem volt még hosszabb kapcsolata, nem élt házasságban, teljesen máshogy kezeli az ismerkedési folyamatot, esetleg előítéletei vannak az elvált, gyerekes szülőkkel szemben.

Ezen szerettünk volna segíteni azzal, hogy az Újszerelem.hu társkeresőnket kizárólag az újrakezdő társkeresőink számára hoztuk létre.

– Mi a tapasztalat arra vonatkozóan, hogy az elvált férfiak inkább fiatalabb nőket keresnek vagy a szintén elváltakat? Vagy először próbálkoznak a fiatalokkal és utána a korban hozzáillő elválttal?

Ha a hazai társkereső közösséget, mint nagy egészt nézzük, akkor bizonyára kétféle elvált férfi létezik: az egyik hozzá hasonló – elvált és életkorú – társat keres, a másik megpróbálkozik a fiatalabb – nem elvált – korosztállyal, aztán attól függően, hogy mennyire jár sikerrel, keres tovább, vagy megtalálja a párját.

Az Újszerelem.hu társkereső oldalon viszont – azt hiszem, ezt ki merjük mondani – többségében olyan elvált férfiak keresnek társat maguknak, akik szintén elvált partnerrel szeretnék leélni az életüket, mert úgy gondolják, hogy jobban megértik egymást. Hiszen az oldalunknak is ez a küldetése: összehozni az azonos gondolkodású, élettapasztalattal rendelkező párkeresőket.

Kedves elvált anyapara olvasók!

A lecke fel van adva. A megoldás mindenkinek egyéni, mi csak a terelgetést vállaljuk ITT. A teregetés után:)

Ha van egy ismerkedős történeted és szívesen megosztanád velünk (név nélkül), akkor próbáld ki az új HOZZÁSZÓLÁS lehetőségünket a cikk alatt vagy írj emailt az anyapara@anyapara.hu email címre. Köszönjük!

Fotó:www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!