Piros Zsombor 17 évesen megnyerte a 2017-es Australian Open junior bajnoki címét. A torna történetének első magyar bajnokával készült interjút az index készítette és ITT nézhetitek meg. A teniszről tudni kell, amellett, hogy rengeteg rutint kíván- amit óriási szorgalommal szerezhet meg a versenyző-, nyilván kell hozzá tehetség is.

Emellett viszont minden fejben dől el.

Ahogy annyi minden egy kamasz életében. Erről mondja azt Zsombor, hogy amikor előfordul vele, hogy annyira mérges vagy csalódott, hogy eldobja az ütőjét vagy káromkodik, annak mindig megvan a következménye. És itt jön a lényeg, mert ha a kamasz mérges, káromkodik úgy általában és beletojik a dolgokba, akkor annak általában nincs azonnali következménye. A sport viszont más műfaj.

Ha ilyen típusú negatív gondolataid vannak, akkor azt el kell hessegetni, mert ha arra megy el az energia, akkor a következő 3-4 pontot biztos, hogy elveszíted, borítékolható a vereség.

A másik fontos „eltanulni való” Zsombortól az a hobbi. Sokszor mondjuk azt mi, felnőttek is, hogy nem érünk rá semmire, mert annyi dolgunk van. Nincs hol és mivel kikapcsolódnunk. Frusztrálódunk a hétköznapokban és irigykedünk arra, aki sportol, olvas, kártyázik, kipróbálja magát olyan dolgokban, ami nem kapcsolódik a munkájához vagy éppen a gyerekeihez. A fiatal bajnok a tenisz és a suli mellett bűvészkedik (lásd a videóban a trükköt!), amivel ráadásul még szórakoztatja is nemcsak saját magát, hanem a környezetét is.

Nincsenek csodák, nem is ezért hoztuk példának Zsombort. Hanem azért, mert egy kamasznak könnyebb egy kamasztól kölcsönvett példával (egy olimpiai versenyzőről is írtuk már hasonlót) előjönni a vacsora közben. Próbáljátok ki!

Fotó: blikk.hu

 

Oszd meg a véleményed velünk!