Az rendes anyák többsége úgy él, hogy „ha a gyereknek jó, akkor az nekem is jó”. Ha a gyerek eszik, alszik, játszik, később: tanul, sportol, akkor nekem már nem lehet bajom. Emellett ott van az ezekhez kapcsolódó intézkedés, sürgés-forgás és máris eltelt egy nap, egy hét, évek…Kikapcsolódni ott a nyár, fellélegezni ott vannak a szünetek. Kisarkítom, de a lényeg biztos átjön: telnek az évek és egyre nehezebb meghozni a döntést arról, hogy neked mi jelenti a rendszeres kikapcsolódást. Szücs Szilvi írása.

Egyáltalán nem kell valami extra dologra gondolni, mert az megint csak egy pótcselekvés lesz

Apró lépésekkel kezd (miután gondoltál egy óriási nagyot), mert a nagy elhatározások általában olyanok, mint az év eleji fogadalmak: sosem teljesülnek és irtó nagy lelkiismeretfurdalást okoznak. Pont olyan dolgokra gondolok, amelyek örömmel és lelkiismeretfurdalás nélkül “átvihetőek” a tavaszra, a télre, az egész további életedre.

Amelyek nem oldják meg az élet nagy kérdéseit, de mégis apró lépések a változás felé.

Apró lépések az “elkezdéshez”- nem sorrendben, inkább érzésre…és ne várjatok valami különleges dolgot…

  • Próbálj meg felkelni egy órával korábban, mint ahogy egyébként szoktál és menj le sétálni. Tölts le valami jó zenét a telefonodra és hallgasd, közben nézd azt a környezetet, amely egyébként körülvesz már régóta, de mindig csak rohanásban látod. Először csak egy 20 percre menj, utána ha tetszett növelheted a távot.

Tök bizarrnak hangzik, hogy anyuka felkel és lelép reggel egy kávéval a kezében, de legalább egyszer próbáld ki!

  • Ha egyedül vagy és társra vágysz akkor regisztrálj valamelyik társkereső oldalra. Nem, nem kell mindjárt azt gondolni, hogy ez aztán a legalja. Próbáld ki. Egyébként meg hol a bánatos csudában fogsz megismerkedni férfiakkal? Hm? Képzeld el, hogy egy normális palit sodor eléd az online élet. Képzeld el! Érted?

A képzelet és az illúzió között az a különbség, hogy a képzelet, ha erős, és ha hittel párosul, megvalósul. Az illúzió soha.

  • Ha szeretsz és tudsz is főzni, kezdj el kísérletezni és regisztrálj valamelyik online gasztro oldalra szakácsnak. Legyen motivációd és hidd el, hogy képes vagy erre is. A lényeg, hogy örömmel csináld. Előtte nézd meg mindenképpen ezt a filmet, mert az egész életedet megváltoztathatja. Nagyszerű színészek, élvezetes történettel.
  • Változtass egy kicsit a ruhatárodon. Ha eddig csak nadrágba jártál, akkor vegyél fel szoknyát.

Most vannak a leértékelések vagy ugorj be hazafelé egy használtruha boltba! Elképesztő kincsekre lelhetsz. Nem gondolom, hogy egy ruhadarab hosszútávú változásokat eredményezhet, de elindíthat valamit benned, az biztos.

  • Csinálj magadnak egyik délután valami tök egyszerű kaját és ülj le vele a lakás/ház olyan pontjára (egyedül), ahol még sosem étkeztél. Akár a földre is, ahogy Julia a Roberts teszi az Ízek, imák, szerelmek c. filmben Olaszországban. Leül a földre, maga elé teszi a salátát valami sonkával és azt érzed, hogy ez egy valóban tökéletes pillanat az életében. Ha egyszer ezt megtapasztalod (egyedül), akkor elhiszed, hogy

igenis vannak tökéletes pillanatok akkor is, ha éppen nincsenek veled a gyerekeid. Mi több: nincs éppen veled senki.

Akik legyintenek a cikk végére, hogy ezek mennyire felszínes gondolatok, azoknak azt üzenem, hogy igen, igazuk van. Lehet így is nézni. Hiszen itt nem pszichologizáltuk túl a kérdést, miközben ha belegondoltok, ezek a hiányérzetek mind mind komoly problémákból fakadhatnak.

De, ha megmerem tenni, ha felmerem venni, ha nemet merek mondani, ha meg merem kérdezni, az már óriási élmény. Higgyétek el.

Oszd meg a véleményed velünk!