Úgy érzed kipurcantál, de van B terved

Azanyjának szól az anyapara, de ritkán beszélünk azanyjáról. Azaz rólunk. Nyár van, ilyenkor több idő kell, hogy maradjon azanyjára. Oké, itt ez a kamasz gyerek 10 – 18 éves korig, de itt van azanyja is. Aki néha kipurcan. Néha jót nevet. Néha társsal él, de ugyanakkora arányban élhet egyedül is, hiszen kb. minden második családot érint a válás, mint olyan. De most nem a válásról beszélünk, nyugi.

Az anya néha úgy érezheti, hogy ő bizony (ha rövid időre is), de “kiégett”. Kész, kipurcant. Ez teljesen rendben van. Akkor van baj, ha ezt nem akarja észrevenni vagy ha észreveszi, de úgy érzi, hogy nincs megoldás, nincs pihenő, nincs az, hogy

most már akkor elég legyen és mindenki oldja meg egy kicsit az életét egyedül!

Minden kamasz gyerek a családban tegye el maga után a saját kezűleg elkészített vacsora maradékait, seperjen fel a konyhában, vigye ki a szemetet, menjen tanulni és kérdezze ki saját magát. Ja, és

kívánjon magának jó éjszakát este fél tízkor.

Addig a kedves anyuka a következő tevékenységek közül választhat. Akkor is, ha közben bepasizik versus már eleve együtt él valakivel (nem feszkózza szét magát és a környezetét, ezért kisimulnak a vonásai, elkezd újra nőnek kinézni és értelmesen nézni embertársaira, netán álmai hercegére negyvenes – ötvenes kiadásban). Akkor is tegye ezeket tehát, ha van párja (sőt!) mert nem kell mindig kaviár, nem kell mindig a másikon lógni. Szóval, kezdhetjük?

– Minden este (most már későn sötétedik) sétálni mész. Nem leszegett fejjel, hanem előre nézve. Fákkal, virágokkal, emberekkel találkozhatsz a séta alatt. Készíts fotót ezekről (az emberekről mondjuk ne) és tedd fel az Instagram-ra.

– Veszel egy új könyvet ami kikapcsol (nem kell mindig ezo-bio-öko könyveket, okosságokat olvasni) és olvasol. Nevetsz a poénokon. Hangosan.

– Elkezded írni az életed fontos tapasztalásait az utókornak és magadnak.

– Kipróbálsz öt extra bizarr receptet, amire eddig nem volt időd, mert a vacsorán bíbelődtél minden este.

– Végignézed a levelezőlistádat és írsz hello-jelleggel három barátnődnek, barátodnak. Semmi extra: gondoltál rájuk, hello, szia, mi van?

Ablakot mosol és iszonyú hangosan üvölteted a zenét és azt képzeled, hogy tornán vagy, mert ütemre tolod le – fel az ablakmosós papírtörlőt.

– Először az életedben nem csak mondod, hanem meg is csinálod: a fűszernövényeket elülteted, hogy tovább éljenek, mint eddig. Tehát nem egy bazsalikom levelet szedsz le mostantól, mert mire újra tésztát főznél az egész lerohadt a konyhapulton.

– Minden nap csinálsz egy 7 perces tornát. Mindegy mit, csak csináld! Félre a tudományt. (A 7 percet most találtuk ki, de divatot csinálok belőle, az tuti!)

– Mondj egy dologra igent, amire eddig nemet mondtál.

– Ha akárcsak egy napon (estén) sikerült így “lefoglalnod” magad, meséld el a gyerekeidnek, a tesódnak, az anyádnak, az apádnak, a barátnődnek. Hogy tudják: nem adod fel. Mi több: elengeded. Sőt: élvezed!

Fotó:www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!

Szerző: |2018-07-13T14:00:15+00:002018.06.28.|Azanyja, Slide|