Induljon a kamaszoknak szánt ajándékok listája egy kicsit rendhagyó módon! Első körben kétféle ajándékról írunk: az egyik amit te szeretnél neki adni, mert úgy gondolod, hogy tök hasznos és neki tulajdonképpen ez lenne a ajándék. Agyalsz rajta, beleképzeled magad az ő helyébe, érdeklődsz, megnézed, megveszed, majd a célbaérés (ajándék átadása) után három másodperccel rájössz, hogy mekkora balf… voltál, hogy nem az ajándék árát tetted egy karácsonyfás borítékba. Mert ha őszinte a kamasz, akkor látszik az arcán és ezt verbalizálja is, hogy

tényleg nem érted, hogy én NEM ezt szerettem volna? Tényleg? Persze, köszi, de vissza lehet váltani?

És akkor ott van az a kínos pár perc, ami nehezen múlik el még akkor is, ha tök jó fej a kamasz és végülis megbarátkozik az ajándékkal, nem hozza fel mindennap a témát és csendben visszaváltja az első munkanapon.

A másik ajándék típus a “próba – szerencse” kategória,

ami nem hasonlít az előbbiekre (tehát nem olyat veszel ami neked tetszik és azt gondolod, hogy…lásd fent), de mégis benne van a kockázat. Mégpedig azért, mert ezekhez mindenképp szükséges a kamaszok aktív részvétele. Meg fogtok lepődni: lehet, hogy még élvezni fogják! Élményeik lesznek, amiről beszélgethettek velük, beszélgethetnek a barátaikkal. (Ez utóbbit csak kitaláltuk, mert pont fogalmunk sincs, hogy miről beszélgetnek a barátaikkal.)

OLVASTAD MÁR?  Egyetemisták, pályázzatok ötletekkel!

1. Agykontroll tanfolyam Ismerőseink között sokan elvégezték és a többség jónak találta. Pár éve elindult a gyerek verzió is. Az a gyerek, akinek a szülei használják – és hisznek benne-, annak biztosan könnyebb ráhangolódnia egy ilyen tanfolyamra, mint azoknak, akik a tanfolyam után soha nem hallanak erről a módszerről.

Amit magukról mondanak a honlapjukon az nagyon beszédes, nekünk egy picit “sokat markol”, de nézzük!

A gyerekagykontroll-tanfolyam hatására a gyerek várhatóan:

  • magabiztosabb lesz,
  • eredményesebben tud tanulni,
  • képes megszüntetni fájdalmai zömét,
  • betegség esetén gyorsabban meggyógyul,
  • megtanulja céljait elérni,
  • képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól,
  • képes jobb döntéseket hozni,
  • nyugodtabb és energikusabb lesz.

Amit az általunk megkérdezett szülők mondanak: lazításhoz, összpontosításhoz, elalváshoz, irányított ébredéshez, tanuláshoz kifejezetten hasznos dolgokat tanultak a tanfolyamon.

2. Főzőtanfolyamok

Amikor már simán mennek az “alapételek”, akkor jó ötletnek bizonyulhat- több szülővel összebeszélve: 3-4 barát/barátnővel – a közös program, ami egy főzőtanfolyam. ITT közösen is voltunk, nagyon sok jó élménnyel távoztam. Ezt azért gondoltuk megosztani, mert aki kifejezetten az olasz ételekre bukik, annak EZ autentikus választás lehet. Ezt pedig többen ajánlották már, miután a saját gyermeküket beiratták ide.

3. Rajzolás

Egy időben nagyon népszerű volt ez a módszer. Az a tapasztalatunk, hogy olyan gyereknek nem érdemes részt vennie, aki egyáltalán nem vágyik arra, hogy megtanuljon rajzolni. Tök érdekes, hogy

a második napon le tud rajzolni egy viszonylag bonyolult figurát is, de ha utána ez nem érdekli, akkor ez a tanfolyam lehet, hogy kidobott pénz.

Nekünk pont ez volt az élményünk. Aki viszont szeretne megtanulni és egyáltalán nem tud, vagy tud valamennyire és szeretné fejleszteni, azoknak ez egy óriási lehetőség.

OLVASTAD MÁR?  Pedagógus Kossuth-díj

4. Szimulátorok

Repülés szimulátor. ITT találtok mindenfélét erről. Azt mondják, hogy annak is jó, aki még nem repült, de érdekli a repülés. Az is elégedetten távozik aki fél a repüléstől, mert erre is van ötletük.

Szélcsatornában lebegés. Ez lehet közös családi ajándék is.

Mondjuk a parázó anyukával közösen egy LEBEGÉS vagy egy jó kis szabadesés? Hm? Közben meg lehetne beszélni a rendrakás témakörét is:)

Síelés. Aki nem tud síelni és nem is szeretne megtanulni, annak is kiváló időtöltés. ITT.

A sorozat következő része inkább olyan lesz, ahol nem élményeket, hanem klasszikus ajándékokat ajánlunk. Ilyen a zokni, a sapka és pesze a sál. No, meg a mamusz otthonra.

Fotó: www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!