„Én ülök a konyhához közeli széken, mert úgyis én hozom a másodikat.” Vagy: „majd ha mindenki lefeküdt én is elmegyek fürödni és közben kiteregetek, meg kivasalom holnapra a ruhákat, ha már úgyis a hálóban van a vasalódeszka.” A napokban: „most van nyár, élvezd, hogy nincs suli, nem kell mindennap tanulni!” Bábel-Szücs Szilvi írása.

Most van nyár? Ez azt jelenti, hogy nekem és neked is most van nyár?! Aha.

Igen, arról szeretnék írni, hogy egy évben egyszer van nyár. Még az a szerencse, hogy hetekig tart. Ezért, most, hogy a kamasz gyerek táborozik, barátokkal lóg, elutazik az apjával, megint táborozik, fesztiválozik, nem csinál semmit, kiakadsz ezen, aztán elfogadod…itt az ideje, hogy te is élvezd a nyarat!

Nem szégyen, hidd el. Akkor is, ha van kivel megosztanod ezt az „örömödet”, akkor is, ha éppen nincs.

Ahogy eltervezted, összespóroltad, spóroltátok a nyaralást, a tábort, a fesztiválozást, úgy jöhetnek a te programjaid. Nem kell azonnal valami látványos dologra gondolnod. Elég ha mindennap élvezed egy kicsit a nyarat. Ha nap mint nap van valami, amivel megörvendezteted magad. Próbáld ki!

Attól még, hogy negyven éves leszel vagy éppen már elmúltál pár évvel, vissza kettő padlógáz és gyerünk, élvezd a nyarat

Csinálj olyan dolgokat, amit már rég elterveztél, de sosem volt rá időd, mert mindig te szedted le az asztalt hétvégén az ebéd után…Egyáltalán nem kell valami extra dologra gondolni, mert az megint csak egy pótcselekvés lehet. Pont olyan dolgokra gondolunk, amelyek örömmel és lelkiismeretfurdalás nélkül „átvihetőek” az őszre, a télre, az egész további életedre.

OLVASTAD MÁR?  Ki az, aki a biztosból elindul magától felvételizni?

Mire gondolunk?

Kelj fel mindennap egy órával korábban, mint ahogy egyébként szoktál és menj le sétálni. Tölts le valami jó zenét a telefonodra és hallgasd, közben nézd azt a környezetet, amely egyébként körülvesz már régóta, de mindig csak rohanásban látod.

Először csak egy 20 percre menj, utána ha tetszett növelheted a távot.

Próbálj ki új zenei stílusokat. Erre az egyik legjobb ingyenes próba szolgáltatás a Spotify. Egy hónapig kipróbálhatod, ami arra elég, hogy eldöntsd: tetszik-e olyan zene, amire eddig azt sem tudtad, hogy eszik-e vagy isszák. Légy nyitott, úgyis minden ezzel kezdődik! Mondok jobbat:

Életről, halálról, barátságról, testről, pasikról beszélgetünk a podcast adásainkban. Kattints a képre és #Hallgassránk!

Ha úgy érzed, hogy van rajtad néhány kiló felesleg,

kezdj el kevesebbet enni. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de nyáron bármi megtörténhet.

Sokkal könnyebb ilyenkor kevesebbet enni. Ennek semmilyen tudományos magyarázata nincs, épp ezért próbáld ki!

Ha egyedül vagy és társra vágysz akkor regisztrálj valamelyik társkereső oldalra. Nem, nem kell mindjárt azt gondolni, hogy ez aztán a legalja. Próbáld ki.

Egyébként meg hol a bánatos csudában fogsz megismerkedni férfiakkal? Hm? Képzeld el, hogy egy normális palit sodor eléd a Tinder vagy a Randivonal vagy a Badoo. Képzeld el. Érted?

A képzelet és az illúzió között az a különbség, hogy a képzelet, ha erős, és ha hittel párosul, megvalósul. Az illúzió soha.

Ha mindenki azt állítja rólad, hogy nem tudsz főzni, kezdj el kísérletezni és regisztrálj a nosalty-ra szakácsnak. Legyen motivációd és hidd el, hogy képes vagy erre is. A lényeg, hogy örömmel csináld. Előtte nézd meg mindenképpen ezt a filmet, mert az egész életedet megváltoztathatja. Nagyszerű színészek, élvezetes történettel.

OLVASTAD MÁR?  Szokott néha fürödni?

Vegyél fel végre szoknyát. És magassarkút. (Ha beértél a munkahelyedre, akkor leveheted, mert nem kell lesérülni ahhoz, hogy jó nőnek érzed magad.)

Figyeld meg, hogy mennyire máshogy érzed magad, amikor nőnek mutatkozol.

Csinálj magadnak egyik délután egy tök egyszerű kaját és ülj le vele a lakás/ház olyan pontjára (egyedül), ahol még sosem étkeztél. Akár a földre is, ahogy Julia a Roberts teszi az Ízek, imák, szerelmek c. filmben Olaszországban. Leül a földre, maga elé teszi a salátát valami sonkával és spárgával és azt érzi, hogy ez egy valóban tökéletes pillanat az életében. Ha egyszer ezt megtapasztalod (egyedül), akkor elhiszed, hogy

igenis vannak tökéletes pillanatok akkor is, ah éppen nincsenek veled a gyerekeid. Ha nem ők vagy más emberek a referencia pontjaid, hanem te magad vagy az. Ha elhiszed végre, hogy egy életed van, ebben ez évben egy nyarad és te magad vagy a kulcs ebben a történetben.

Az anyapara ebben csak elindította a képzeletbeli fonalát, amelyen végighaladhatsz, anélkül, hogy bárki is az orrodra koppintana, hogy ezt nem jól csinálod.

De, jól csinálod. Jó vagy. Csak hidd már el végre.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!