Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a jelenséggel, de nálunk, ahogy véget ér az őszi szünet, minden évben beszivárog az életünkbe a

“te mit kérsz Karácsonyra?” kérdés. Mármint nem az, hogy én mit kérek, hanem, hogy ő már kigondolta, hogy mit kér.

Nem tudom pontosan, hogy azért kezd el ilyen korán „ráhangolódni” a témára, mert alapvetően jó érzés erről beszélni vagy azért, mert tudja: a kezdő listának a töredékét kapja csak meg. Így jobb „messziről indítani”.

Én még konkrétan ott tartok, hogy most jöttek meg a tankönyvekről a csekkek, túlvagyunk az őszi szüneten, amikor nyilván az eredeti terv az volt, hogy egész héten a kerületi könyvtárban ülnek és az ingyenes regényeket olvasgatnak… Khm. Ehhez képest buktuk a tervet, mert mindennapra kellett némi zsebpénzt tolni, mert ugye mégiscsak szünet van. (Mi vaaaan?!)

Szóval próbálok a jelenre koncentrálni, és nem a jövőbeli ajándékokon törni a fejem. Év vége felé valahogy megszaladnak azok a tételek, amelyek nem feltétlenül pénztárca-kímélőek. Ha egy görbén kellene ábrázolni, akkor az év elején van egy nagyobb szusszanásnyi idő, utána a nyári szünet egy nagyobb falat az utazások és a sok program, tábor miatt, majd jön az iskolai évkezdet, ahol már függőlegesen felfelé megy a grafikon, egészen Karácsonyig. Látjátok magatok előtt?

OLVASTAD MÁR?  Még hány tragédiának kell megtörténnie?

Hogy kellene egy új mobil, meg egy fülhallgató, de nem ám olyan, ami két hónap alatt tönkre megy,

meg jó lenne egy gördeszka, de nem ám olyan sportboltos, hanem rendes deszkás üzletből,

meg nagyon örülnék egy deszkás cipőnek is, mindegy, hogy egy hónap után lyukas a talpa, mert fékezni ugyebár lábbal fékez aki gördeszkázik…

meg, izé akkor egy fényképezőgép, mert mindenki azt mondja, hogy milyen tehetséges fotós vagyok, stb.

Rossz-és jó fej anyuka mit válaszol erre? Ha szeretnéd megtudni, kattints IDE

Fotó: pexels.com

 

Oszd meg a véleményed velünk!