A következő Tabuk nélkül Anyapara rendezvényünkön- május 14-dikén- folytatjuk a beszélgetést a szexualitásról, a testről és arról, hogyan kommunikáljunk a kamasszal ezekben a témákban. Ebbe a pornográf tartalmakat is beleértjük. Hiszen nap, mint nap előfordul, hogy már a kiskamasz is találkozik az interneten ilyen képekkel, videókkal.

A kamaszok (de akár a kisebb gyerekek) számára bármiféle érzelmi bevezető nélkül hirtelen olyan tartalmakkal ismerkedhetnek meg, amiről azt gondolják a szex hétköznapi és párkapcsolati normál részét képezik. Ez sokuk számára szorongató és félelmet keltő lehet, mások számára pedig azt az üzenetet hordozhatja, hogy így kell csinálni, ilyennek kell lenni, így kell kinézni, ekkora méretekkel kell rendelkezni, mert így fogok megfelelni a páromnak. Mivel ezt látják, nekik erről szól a szex.

Mit tehet a szülő? Mennyire parázzon ezen egy anya?

„A szülő nagyon is sokat tehet azért, hogy az online pornóáradattal és annak a gyerekekre gyakorolt hatásával együtt is egészséges szexualitású gyereket neveljen.

Ebben nem a tiltás, az eszközök elzárása vagy a büntetés segít,

hanem az, ha a gyereknek reális és korának megfelelő ismeretei vannak testről, szexualitásról, saját énjéről és fejlődéséről.”- idézet a www.yelon.hu oldalról, amely kamaszoknak és a szüleiknek (külön-külön oldalon) szól. Ma Magyarországon (az Anyapara tapasztalása szerint) az egyetlen olyan oldal, ahol őszintén, tabuk nélkül és rendkívül egyértelműen ír a témáról. A teljes cikket ITT olvashatjátok.

OLVASTAD MÁR?  Szavazzatok a pedagógusokra!

A rendezvény két részből áll: az első egy kerekasztal beszélgetés lesz, amelyen Dr. Gyurkó Szilvia, Balatoni József (Jocó bácsi), Renner Kata (Anyapara szerző) vesz részt. A beszélgetést Bábel-Szücs Szilvia vezeti.

Az előző rendezvényről ITT olvashatsz.

A második részben pedig három csoportban- három különböző témát választva- beszélgetünk a témáról, hiszen mindenkinek van kérdése, mindenkinek van egy története a témáról. Itt bekapcsolódik Viki is (Jaloveczky Viki), aki az Anyapara állandó szerzője.

Ha szeretnél jönni, írd meg a szokásos JÖVÖK-et erre az emailcímre anyapara@anyapara.hu és küldjük a részleteket.

Fotó:pexels.com

 

 

 

 

Oszd meg a véleményed velünk!