Arra jó az Ákos/Kövér botrány egy kamasz életében, hogy végérvényesen beégjen számára a női egyenjogúság, mint olyan. Két feldolgozást ajánlunk számotokra, hogy közelebb vigyétek a kamaszokhoz a gondolatot: az egyik egy nagyon világos vélemény, a másik pedig a vicc, amely ebben az esetben talán a legjobb „gondolatátvivő”.

„Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy unokákat szülhetnének nekünk”. Idézet Kövér Lászlótól. „A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak (…) Valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni.” Idézet Ákostól.

Ákosnak és Kövér Lászlónak joga van bármit gondolni, mi több: kimondani. Nekünk viszont jogunk van véleményt nyilvánítani és a kamaszoknak a konkrét kijelentések kapcsán megvilágítani egy másik nézőpontot. Ennek két útja lehet.

Az egyik az, hogy elolvassuk mit írt Dr. Gyurkó Szilvia a vmn.hu oldalon, amit ITT olvashattok teljes terjedelemben. Ennek legfontosabb mondanivalóját pedig idézzük:

„mert hiszek abban, hogy csak egy olyan világ lehet fenntartható, boldog és sikeres, amelyben mindenkinek ugyanolyan jogai és lehetőségei vannak;

  • hogy nevetségesnek tartom azt a rendszert, amelyikben politikusok akarják megmondani nekem, hogyan éljek és milyen döntéseket hozzak a saját életemről. Mert úgy hiszem, semmi keresnivalója a politikusoknak és a politikának a hálószobámban;
  • hogy megrémiszt, mennyire kevéssé használjuk ki azokat a képességeket, készségeket és tehetséget, ami a nőkben rejlik;
  • hogy dühít, mert még mindig megkérdőjelezhet az, hogy a világban a helyedet az szabja meg: mennyit tudsz, mire vagy képes, nem pedig az, hogy állva pisilsz-e vagy ülve;
  • hogy ledöbbenek azon, még mindig lehet szavazatokat nyerni azzal, ha valaki azt hirdeti: eleve elrendelt helyeik vannak a nőknek a világban, amiből nem ildomos kilépni.
OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

 

Európában csak azokban az országokban sikerült megállítani a népességcsökkenést, ahol a nemek közötti egyenlőség a legjobban valósul meg.”

A másik lehetőség, hogy végignézzük vele a legviccesebb mémeket (egy olyan kifejezést vagy fogalmat takar, ami divatszerűen terjed embertől emberig az interneten), amelyek születtek a témában. Érdemes együtt „nevetni” a képeken, így biztos, hogy „beég” a kamasznál az üzenet.

12341232_1080393802010723_9182619455983604622_n

12347659_1011474918875786_3379258530715884431_n

Oszd meg a véleményed velünk!