A legkedvesebb nyári élmény kérdést gondoltuk újra, amelynek első részét ITT olvashatjátok. Ebben Winkler Nóra mesél őszintén, hogyan szagolta ki a nyarat. Most pedig mi következünk, azaz Luca és Szilvi mondja el ki – ki a saját stílusában a legkedvesebb nyári élményét. Jöjjön elsőnek Luca ő mégis csak egy pszichológus, biztos neki máskép jönnek a nyári szagok, illatok…

Legkedvesebb nyári élmények újragondolva, szagolva, érezve – Luca

Amit látok magam előtt a nyárból

A manikűrösnél a régi géllak csiszolása közben a festék alól felsejlő, körmömet szegélyező koszcsík, ami a gyomlálás, a meggymagozás bizonyítéka.

A fekete lábnyomok a törtfehér piszkosszürke lepedőn, nyáron addig kerek a világ, amíg a kölykeim talpa koszosabb az ágyhuzatnál.

A gyöngyöző sör aranybarna színe a bepárásodott pohárban.

Amit szagolok

A fiam tornazsákjából felszálló hullabűz, amikor a nyár végén összeszedem minden bátorságomat és kinyitom.

Amit megfogok, tapintok a nyárban

A vádlim selymes érintése, ahogy végig simítom rajta a tenyerem, miután két hét után megtalálom a borotvámat a szennyeskosár alján, s végre nem kell tovább hosszú farmerben járkálnom a kánikulában.

A görögdinnye levének csiklandós érzése, ahogy végigcsorog az álamon, majd a lábfejemre csöppen. 

A balatoni iszap gyanús érzése, amikor belecuppan a lábam, s a lábujjaim között kifolyik a puha, langyos anyag.

Legkedvesebb nyári élmények érezve, szagolva, látva – Szilvi

OLVASTAD MÁR?  A békés öregkor értelmezhetetlen számomra

Amit látok magam előtt a nyárból

A korán reggeli ébredés után kitekerem a teraszon lévő csíkos napernyőt, hogy mire elkészül a kávém már árnyék legyen a szobában. Látom magam előtt, ahogy a darazsak szétrebbennek az ernyőn. Ha teljesen ki akarom tekerni negyvenszer kell megforgatnom. Ilyenkor nézem a várost ahogy épp felkelt és nem gondolok arra, hogy majd a betekeréskor leszakad a kezem annyira nehéz forgatni.

Vagy a nyaralás alatt a délutáni szieszta, amikor a hűvös lepedőn bedugod a lábfejed és érzed a hideget, közben örülsz, hogy elért végre a nap, meleg a tested, jó nőnek gondolod magad mert a lebarnult arcod pont olyan, mint a régi nyarakon…

Amit megeszek a nyárból

Friss lecsó a Pékműhely kenyerével, a mogorva zöldséges kovászos uborkájával és fröccsel. A paradicsom a teraszról, amit minden évben megfogadok, hogy többet nem ültetek, mert kábé tíz szem terem és van úgy, hogy pont nem vagyunk otthon mire piros lesz…de ha elkapjuk, akkor mennyei!

Nyári illatok

Régmúlt nyarak illatai: a bronzolaj szaga a strandokon. Az izzadt kisbaba illata nyáron.

Az őszibarack illata vagy a nyár illata, amikor kimész a hűvös lakásból a szellős nyárba és érzed,

elhiszed, hogy nyár van és ez így is marad örökké.

Nyári képek, látványok

OLVASTAD MÁR?  Nagyon remélem, hogy az emberek bátrabbak lesznek és ők is előállnak a történetükkel

Amikor meglátom a Balatont. Ezerszer láttam és mégis. Van, hogy csak egy villanás “oké, ott van, megvan.” Van, hogy hosszasan nézem, még beszélek is róla “nincs szél, damen wind van, ezt szeretem, ilyenkor nem dől annyira a hajó”.

Amikor meglátom a tengert.

Amikor hárman megyünk nyaralni a fiúkkal és élvezzük egymás társaságát, nevetünk és nevettetünk, ölelünk és szeretünk.

Amikor ketten megyünk nyaralni és egyszerre mondjuk…

Elvesztettük az időérzékünket. Az az érzés, amikor arra gondolsz, hogy de jó, még ötöt alszunk és közben azt érzed, hogy ez a nyár örökké tart.

Fotó: a szerző saját fotói és pexels

Oszd meg a véleményed velünk!