Nagy dilemma ez a Húsvét (nem vallási értelemben), hogy mégis meddig szórjuk el a tojásainkat a kertben, lakásban, azaz: hány éves korig tart a Húsvét? Meddig jöjjön a nyuszi és a gyerek hány éves koráig fessünk tojást az első tíz percben közösen, aztán pedig „szög” egyedül a konyhában félhomályban…Szücs Szilvi írása sajátélményből és az olvasók kommentjei alapján.

Meddig jön a nyúl?

Alapvetően addig jön a nyúl, addig keresgéli a tojásokat, ameddig csak akarja.

Lehet a Mikulást alapnak venni: ha tavaly jött a Mikulás reggel, akkor idén jönnie kell a nyúlnak is…

Azért a biztonság kedvéért kérdezzetek rá, hogy szeretné-e, nehogy az legyen, hogy mindent beleadva készülsz és közben meg le se tojja a tojásaidat. A tojásfestést én kábé 6 éves kor körül feladtam, mert pont az volt a fílingem ezzel kapcsolatban, mint a tökfaragással. Együtt kezdtük, de egyedül maradtam a végére, úgy, hogy az önismereti tréningeket is úgy választom, hogy megyek, csak rajzolni ne kelljen…

Apropó, most, hogy így együtt látom a két eseményt, nektek sosem tűnt fel, hogy miről is beszélünk? Tojásfestés és tökfaragás. Hm.

Tehát az, hogy elkezdtük óriási lelkesedéssel festeni, meg faragni és tíz perc múlva egyedül farigcsáltam azt a k.nagy tököt, illetve egyedül festettem a megfesthetetlen tojásokat. Mert a „többiek” hamar ráuntak a témára. Viszont apróságokat ajándékozni „nyúl-jelleggel” nagyon szeretek.

OLVASTAD MÁR?  Ki az, aki a biztosból elindul magától felvételizni?

A nyúl azért valamit hozzon, még akkor is ha előkelő nyugalommal siklunk át a Húsvétokon

Az étel adott, megszokott „finom” szertartás (szép asztal, finom sonka, kemény tojás, puha kalács, csípős torma), mondjuk nálunk ez néha előrehozott választás, mert már előző nap belekóstolunk a sonkába, pont úgy, ahogy a beiglibe karácsonykor…Isten lássa lelkemet.

Mit lehet egy kamasznak kitalálni Húsvétre – tíz tipp a parázó nyulaknak

  • „A sonka mellé egy kiló karaj rántva.” – olvasói komment, feltehetőleg fiús anyuka.
  • „Megkérdezem, hogy mit szeretne csinálni a három nap alatt és ha azt mondja, hogy hagyjam őt békén, akkor én békén hagyom őt.”
  • Menjetek el pár órára kirándulni! Ígérj be nekik valami finom kaját, menni fog meglátod. Kicsit könyörögj neki, megsajnál és elmegy, majd a végén elmondja, hogy nem is volt olyan rossz.
  • Ha nem eszik édességet, vegyél neki valami cukormentes, mindenmentes cuccot ami különleges. Legyen ez a tojások helyett!
  • „Kap egy kis pénzt ha nem locsol meg!” – olvasói komment.
  • Tojásvadászat a kertben vagy a lakásban. Ha hiszitek, ha nem: működik. Ehhez kell venni gyerekenként minimum 6 valamit, hogy élvezetes legyen. Ha több gyerek van, írd rá a nevüket.
  • Idén először hagyd őt békén. És várd a hatást!
  • Vegyél egy óriási lapot (amekkorát csak lehet kapni) és rajzolj rá egy tojásformát. Tedd az asztalra vagy a földre és szinezzétek ki közösen. Nem kell egyidőben, hanem egész nap bármikor oda lehet menni. Írhattok rá szöveget is. Jó kis emlék lesz a 2021-es Húsvétról. Ami már a második rendhagyó Húsvét az életünkben…
OLVASTAD MÁR?  Az ég kék, a fű zöld, a gyerekek rosszul érzik magukat az iskolában

Vigyázzatok magatokra, egymásra! A nyúl és a maszk legyen veletek!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!