Az első alkalommal egy hétvégén teszteltük őt-és magunkat is- , hogy felszáll, majd leszáll és ott várjuk. Érdekes, hogy hiába gondolod azt, hogy ez a világ legegyszerűbb dolga, de hidd el, hogy egyedül elsőre nem olyan könnyű. Várni a buszra, majd felszállni, utazni (állva, ülve, kapaszkodva) időben jelezni és leszállni.

A mi esetünkben az első alkalommal nem kellett átszállnia, tehát viszonylag egyszerű esetről volt szó. Itt a legfontosabb az volt, hogy a zebrán menjen át a buszhoz és ha felszállt lyukasszon jegyet. Mivel ez utóbbi elfelejtődött, ezért ennek kapcsán elhatároztam, hogy mindenképpen veszek bérletet, mert akkor abból nem lehet félreértés. Ha egy hónapban csak öt alkalommal utazik oda-vissza BKV-val, már akkor megéri bérletet venni, hiszen egy jegy 350 forint, a bérlet pedig 3450 forintba kerül. Aki mégsem döntötte még el, hogy engedi-e egyedül a gyereket annak jó megoldás a gyüjtő jegy, ami 3000 forint és ha meggondolja magát, még mindig felhasználhatja más a megmaradt jegyeket.

Legyen nála mobiltelefon. Bármikor el lehessen érni és ő is elérjen minket. Ezen nem kell gondolkodni, mindegy, hogy milyen telefon, legyen benne egy 3000 forintos prepaid kártya és kész. Olyannyira, hogy a megállóból hazáig kb. 10 perc sétát kellett tennie és ez idő alatt sokszor végig beszélgettünk. Ez aztán később elmaradt, de még most is előfordul, hogy ha sötétben jön haza, hogy felhív ahogy leszállt a buszról és dumálunk. Update: jelenleg az van, hogy beállított egy SMS-t amit mindig elküld (ha este jön haza) ha leszállt a buszról: már az utcában vagyok.

Ha más a véleményed vagy szívesen elmesélnéd a te sztoridat, írj nekünk! Minden történet segíti az anyapara közösséget. Írhatsz emailt is az anyapara@anyapara.hu címre vagy lent kommentelheted ezt a bejegyzést! Köszönjük!

A kép forrása: www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!