Három jellemző parázó anya viselkedés. Ismered azt a mesét amikor a csesztető, a miért nem tanulsz már és a világfájdalom elmentek világgá? Nem?! Akkor most elmesélem neked nagyon röviden. Biztos, hogy te is találkoztál már velük. Ha máskor nem, lehet, hogy pont ma reggel...Szücs Szilvi írása.

Amikor állandóan cseszteted valamiért, hogy mit nem csinál.

Tipp: take it easy, kicsit te is kiengedhetnél, hagyd őt, hadd csinálja azt, amit akar. Ha engeded és ezt érzi, akkor sokkal nyitottabb lesz feléd, mintha

állandóan rágörcsölsz az életére.

Amikor mindennap odavágod neki, hogy ha nem tanul, nem viszi semmire.

Tipp: kérdezd már meg, hogy mi érdekli őt éppen. Ha semmi, az nem lehet. Valami biztosan, de ha előre eldöntöd, hogy ez csak a történelem vagy a matek lehet, akkor tényleg hagyd a fenébe!

Mindenkit érdekel valami, de nem biztos, hogy az a valami téged is érdekel.

Amikor állandóan azt látja, hogy világfájdalom ül ki az arcodra és azt emlegeted, hogy mennyire cuki volt, amikor kicsi volt, bezzeg most!

Tipp: nem lehet, hogy ezzel a saját fiatalságodat siratod? A kamasz gyerekednek? Ez most komoly? A bezzeg régenek öregesek, unalmasak és egy tizenéves nem tud mit kezdeni velük.

A bezzeg régenekkel te sem mész sokra.

Itt a hétkezdet. Nevezzük keddnek. Ez megváltoztathatatlan. Meg az is, hogy ha elolvastad eddig ezt az írást, akkor mától kis lépések taktikájával egyre jobb és jobb lesz neked is és a veled(veletek) élő kamasznak is.

OLVASTAD MÁR?  Az értelmiségi család nem bíz semmit a véletlenre

Van az úgy, hogy a szülők nem értenek egyet bizonyos „gyereknevelési” kérdésekben. Az egyik ezt mondja, a másik pedig azt…Sokszor elég néhány alkalommal leülni és beszélgetni erről, majd megállapodni, hogy a jövőben mi legyen a közös nevező. Ilyen beszélgetéseket mediálok, ha érdekelnek a részletek, ITT érdeklődhetsz és ITT olvashatsz erről egy picit többet.

Oszd meg a véleményed velünk!