Az összes nyelvvizsga megemelt ára az anyaparán

A nyelvvizsgák többségénél árat emeltek. Az egyes lehetőségek pontos árait alap-, közép-és felsőfokra vonatkozóan ITT találjátok, ez az eduline gyűjtése. Egyébként nem indokolták, hogy miért kellett árat emelni. Jelenleg átlagosan 25 ezer forintba kerül egy középfokú nyelvvizsga.

Egy praktikus szempont, amellyel nem mindenki ért egyet: ha már leteszi a gyerek a nyelvvizsgát- márpedig igyekezzen letenni, mert pár év múlva már csak így mehet főiskolára vagy egyetemre, erről lásd ITT az írásunkat- akkor olyan helyen tegye, ahol a bizonyítványát Magyarországon és mondjuk Európában is elfogadják.

Ilyen például az ECL nyelvvizsga, amit az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium, a European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages dolgozott ki. A különböző országokban ugyanazokat a teszteket oldják meg a vizsgázók. Angolból és németből évente ötször, a többi nyelvből évente kétszer szerveznek vizsgát. Az ECL nyelvvizsga pontos menetéről és a feladatokról ITT olvashattok.

Fotó:www.thedeconstruction.org

Szerző: | 2015-03-20T17:07:40+00:00 2015.03.20.|Tippek|0 hozzászólás