Írtunk már több alkalommal az ajándékvásárlásról. Arról, hogy azt vegyél, amit ő szeretne és ne azt, amit te vagy amit te jónak gondolsz. IDE kattintva például egy remek összefoglalót olvashatsz.

Oké. Megírtuk. És mi történik? Természetesen olyat veszel, amit te jónak gondolsz.

December 11. Amikor kiderül, hogy elcseszted az ajándékot az egyik gyereknél.

A történet rövid összefoglalója kizárólag abból a szándékból, hogy tanuljon mindenki az én káromból. Vagy mifene.

A gyerek leírja, elmondja, megerősíti, kéri, elküldi többféle eszközön, többféle üzenet formájában (Viber, Messenger, sms), hogy

ő, egész pontosan mit szeretne Karácsonyra.

Azt mondom oké. Erre mit csinálsok? Rálelek valahol a neten egy szupertutti dologra, megveszem (büszkén, hogy lám-lám pár perc alatt megvettem, nem kell elmenni, sorbanállni, tisztára geek vagyok, hogy mindent online intézek, stb) és örömmel gondolok a pillanatra, amikor kibontja majd. Megnyugszom. Iszom egy kávét és érzem, hogy na, ezt most nagyon frankón megoldottam! Hazamegyek a munkahelyemről. Jön az alany, újra előhozakodik a karácsonyi ajándék témával és akkor egyszercsak KIMONDJA AZT A TERMÉKET AMIT MEGVETTÉL így:

OLVASTAD MÁR?  A bejövő hívások aprócska örömei

“Hát, anya én egyet biztosan nem szeretnék….., de hát nem is kértem, mert tudom, hogy egyáltalán (itt egy rondább szót vélek kihallani) nem használnám.”

És akkor elkezdek számolni, hogy mennyi pénzt fizettem ki a cuccért. És abban a percben jön az sms a futárcégtől, hogy holnap érkezik…és azt kívánom, hogy bárcsak lenne otthon egy feles. De nincs.

Újra rákérdezek, hogy de mégis, nem gondolod, hogy ez (AZ!) milyen jó lenne, ezt meg azt tudnál vele csinálni. Erre ő:

“Nem, anya, ezt most rosszul látod. A listát, választható opciókkal (!) átadtam neked hetek óta. Tényleg nem tudtál választani?!”

És akkor elismered (természetesen csak magadban), hogy egy balf@sz vagy. Hogy vizet prédikálsz, és bort iszol. Hogy egy Anyaparához méltatlanul jártál el. 🙂

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!