A Charlie Hebdo szerkesztőségében történt tragédiáról a kamaszok beszélnek egymást közt. Olvasnak róla, meghallgatják a TV-ben, megnézik az interneten. Sokan eddig még nem hallottak ilyen problémáról, most találkoznak először vele. A rengeteg infót próbálják összerakni, de sokszor ellentmondásba keveredhetnek, ugyanúgy ahogy a felnőttek. A HVG röviden összefoglalja, hogy korcsoportonként hogyan lehet kezelni egy ilyen rendhagyó esetet.

Ami a legfontosabb: teljesen mindegy, hogy ki-hogyan magyarázza a történteket, de egy biztos: embert ölni tilos. Mellesleg szólásszabadság van, tehát elvileg bárki-bármit mondhat. Semmikor sincs helye az önbíráskodásnak.

„A szakember szerint nem kell elzárni a fiatalokat az eseménytől, mivel az a mai információs társadalomban amúgy is elkerülhetetlen. Ha  azonban otthon is szóba kerül a vérengzés, akkor semmiképp se reagáljuk túl a híreket. Kerüljük a bűnbakkeresést és az olyan kifejezéseket, mint hogy „milyen világban élünk?”, „mi lesz ezután?”

Bízom benne, hogy lesz olyan iskola, aki napirendre tűzi a történteket és meri beszéltetni a kamaszokat erről a szörnyű esetről.

Ha más a véleményed vagy és ezt szívesen elmesélnéd, írj nekünk! Írhatsz emailt is az anyapara@anyapara.hu címre vagy lent kommentelheted ezt a bejegyzést! Köszönjük!

Oszd meg a véleményed velünk!