Jön a Sziget és a szülők többsége nem engedi el a kamaszt. Vagy azért, mert egyszerűen annyira drága vagy azért nem, mert ott biztos valami rossz történik vele. Leginkább az, hogy kipróbál valamilyen kábítószert.

A rossz hír az, hogy nem csak a Szigeten vannak dizájnerdrogok, füvek és kábítószer, hanem gyakorlatilag mindenhol.

Ami még súlyosbítja a helyzetet, hogy a reklámszöveg jelenleg az, hogy ezek természetes alapanyagból készült biofüvek. Ez eladható, mert ezt halljuk a tévében, a rádióban és a szomszéd margitoktól: hogy a bio az menti meg a világot!

A legegyszerűbb tehát az, ha ezt a témát nem a helyszínekhez (pl. Sziget vagy egyéb fesztiválok) kötjük, hanem mindent megtudunk és továbbadjuk az infót a kamasz gyerekeinknek.

Ezekkel az új szerkókkal az a legnagyobb baj, hogy olyan tematikával adják el, amely azt sugallja, hogy ezek természetes alapanyagokból készült növények. Erről ITT  az általunk eddig látott legjobb videó, ahol egy extra értelmes lány (pont olyan, mint amit “elképzelünk” a saját lányainkról) beszél arról, hogy ő meddig gondolta azt, hogy ezek a szerek amiket szív kizárólag bio termékek.

“Kinga intelligens, kissé izgága budapesti diák jó családi háttérrel.

A Berzsenyi gimiben érettségizett, és simán felvették a szegedi egyetemre.

Szegeden albérletbe költözött, és elkezdődött életének legszebb időszaka.

Azaz kezdődött volna, de hirtelen, észrevétlenül belecsúszott az új dizájnerdrogok legalattomosabbjának napi használatába, a biofűbe, azaz a herbálba.”

– idézet a fenti 444-es cikkből.

Nem leszek túl népszerű, már érzem, de a hátam közepére (finom fogalmazás) kívánom az összes természetes és áltermészetes bio szarságot árulókat. Akik áltudományos, félművelt emberek és nagyon hisznek éppen most ebben, majd évekkel később amikor kijön a lista, hogy a termékeik nagy része teljesen gáz, akkor meg sunnyogva átállnak valami új szuper hatásos ugyanarra.

Látszólag nem függ össze a kamaszok bio-és herbál füvezése és a biopiacok, no meg a természetgyógyászat (tisztelet a kevés kivételnek) álságos tevékenysége, de közben meg igenis összefügg. Mert ez most a divat. A kamaszok elhiszik, hogy ez természetes alapanyag, elhiszik, hogy már az indiánok is ezt szívták a kavbojokkal, elhiszik, hogy ettől nem lehet megnyomorodni, közben meg bizony meglehet.

ITT a lista részletesen  a www.kekpont.hu jóvoltából.

Műfüvek, biofüvek

Fürdősók, növényi tápsók

Porok, tabletták

ITT olvashatjátok Csernus doki véleményét egy kicsit tágabb kontextusban és ITT pedig egy jó kezdeményezés arra, ha nem meritek egyedül elengedni a kamaszt egy fesztiválra. 270 ft/ óra a díjuk és elkísérik a fiatalt bulizni. Nem ismerjük őket, de nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk.

Fotó:www.pexels.com

 

Oszd meg a véleményed velünk!